Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningen Nordens Östersundsavdelning

Föreningen Nordens Östersundsavdelning har nyligen arrangerat en litteraturafton med tema finsk och finlandssvensk litteratur.

Kirsti Kokkonen Södergren, lärare för invandrarelever och bokmal, berättade initierat och medryckande om den nyare finska och finlandssvenska litteraturen – om författarna och språken. Sofi Oksanen, Ulla-Lena Lundberg, Kjell Westö, Kari Houtakainen, Rosa Liksom, Johanna Sinisalo, och inte minst Arto Paasilinna var några av de författare som presenterades. Av de sverigefinska författarna nämndes främst Susanna Alakoski.

En välfylld samlingssal på Östersunds bibliotek var ett gott tecken på det stora intresse som finns för den finska och den nordiska litteraturen. Och Föreningen Norden har redan börjat planera för nya nordiska litteraturaftnar, kunde Monika Hedman, ordförande för Föreningen Nordens lokalavdelning, berätta.

Bert-Olof Zackrisson

_________________