Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förening vill att en ishockeyplan byggs i Hammerdal

Platsen är samlingspunkt för ortens ungdomar och nya invånare.

Nu vill Hammerdals IF skapa en ishockeyplan med hjälp av kommun för att fortsätta utnyttja BMX-området även vintertid.

Hammerdals IF tog initiativ och byggde en BMX-bana på orten. En plats där kommunen även har byggt en ny lekplats och som blivit en naturlig samlingspunkt för barn och ungdomar samt ortens nyanlända.

Men nu har den kalla årstiden kommit och området går inte längre att utnyttja som man vill. Därför vill Hammerdals IF bygga en hockeyplan med sarg i området så att platsen även fortsättningsvis kan bli en central punkt.

I ett förslag till Strömsunds kommunstyrelse skriver föreningen att området i dag är handikappanpassat och ligger nära ortens grundskola.

Föreningen vill att kommunen ska ge tillstånd för uppsättandet av en sarg på platsen, att kommunen står för engångskostnaden som blir för att koppla in vatten. Det föreslås också att kommunen står för kostnaden för spolning för då kan skolan ha tillgång till ishockeyplan, och att Hammerdals IF står för vaktmästarnas arbetstimmar vid spolning, skottning och underhåll.

Ärendet om ishockeyplanen kommer att tas upp på kommunstyrelsens arbetsutskott i Strömsund 3 december.