Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förening sätter demokratin ur spel

Härom dagen hade LT referatet från Reumatikerföreningen i Östersunds årsmöte. Det är märkligt att man väljer att försöka påskina att allt är så bra då man fick uppleva ett årsmöte där delar av styrelsen väljer att ”köra sitt eget race”.

Årsmötesordförande säger att vi måste låta demokrati råda. Jag vill påstå att demokratin är satt ur spel, då föreningens ordförande, väljer att nonchalera valberedningens förslag och komma med ”egna” förslag.

Jag och många med mig vet att valberedningen jobbat seriöst och besökt grupper ute i verksamheten för att höra medlemmarnas önskemål.

Dessa förslag väljer styrelsen bort! Varför? Tendenserna såg vi redan på fjolårets årsmöte. I år lyckades man slå ner medlemmarnas önskemål och formligen halshögg och avsatte valberedningen. Jag förstår att det i referatet inte stod ett ord om den tillträdda valberedningen. Jag föreslår att ni kompletterar denna med de ”nya” namnen så att vi medlemmar vet vem eller vilka vi kan vända oss till för att få fram våra önskemål om hur styrelsen ska se ut framgent.

Det är beklämmande att se hur vissa väljer att agera inom en förening som man hoppas finns till för medlemmen och vill ta till vara medlemmens intressen och önskningar.

Jag har fått många kommentarer från flera som deltog i årets årsmöte och som säger att en förening som gör på detta sätt vill man inte vara med i. Det är bedrövligt och oroväckande.

Demokrati, eller inte?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel