Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förening för alla – även de med begränsad ekonomi

Annons

Socialdemokraterna investerar i ett handslag med föreningslivet så att barn får möjlighet att prova på olika aktiviteter och lära känna det lokala föreningslivet. I Brunflo exempelvis (liksom på många andra orter i kommunen och länet), är det nära mellan skolor och ishall, fotbollsplan med konstgräs, badhus, sporthall och elljusspår.

Det finns många idrottsföreningar som kan engagera sig i Handslaget. Syftet är att ge alla barn bättre möjligheter och lägre avgifter för att delta i fritidsaktiviteter. Detta viktiga uppdrag behöver stödjas. Vi vill att alla barn och unga ska ha möjlighet att delta i idrotts-, frilufts- och kulturverksamhet på fritiden. Enligt Riksidrottsförbundet har föreningarnas avgifter ökat mycket under de senaste tio åren och därför vill vi göra en satsning på alla barn och ungdomars rätt till fritidsaktiviteter och samtidigt hålla nere avgifterna.

Vi vill skapa ett samhälle där alla barn och unga kan delta i föreningarnas verksamhet utan att föräldrars begränsade ekonomiska resurser hindrar. Barnen får på sin fritidshemstid prova på olika aktiviteter och lära känna det lokala föreningslivet. Föreningarna får möjlighet att erbjuda verksamhet för yngre skolbarn på eftermiddagar eller tidig kväll och därmed utnyttja idrottshallar och andra lokaler bättre.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel