Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föredettingar i fokus

Det är som bekant kris inom socialdemokraterna. Nu ska alla föredettingar till exempel Margareta Winberg, Berit Andnor, Anders Sundström och Tomas Östros uttala sig i media. Samma personer som genom åren är medskyldiga till sossarna förfall. Men det är klart, nu försöker alla klamra sig fast i sossetoppen.

Fenomenet med sossarnas kräftgång har pågått de senaste valen och med samma folk år efter år. Nu när partiledaren Mona Sahlin avgår gäller det att se om sitt hus. Är det bara hon som fattar vad felet är?

Nu finns alla chanser att förnya trupperna, sopa bort alla föredettingar som bara är ute efter en sak, nämligen att själva glänsa lite och eventuellt få en framstående post i partiet.

När jag ser vilka media pekar ut som nästa partiledare blir jag orolig. Ska socialdemokraterna ha en chans i nästa val är det förnyelse med egen politik och en ung partiledare. Med ung menar jag en person i 30–35 årsåldern.

Vid nästa val är personen ”varm i kläderna” och kan med framgång ta upp kampen om regeringsmakten.

Föredettingarna kan säkert få någon ambassadörspost eller rektorstjänst på någon utbildningsskola för självgoda sossepampar.

F.d. sosse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel