Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbjuden kärlek vinner i längden

/
  • Meryl Streep och Clint Eastwood spelar huvudrollerna i filmen Broarna i Madison County. Meryl Streep blev Oscarsnominerad för sin tolkning av gifta Francesca Johnson, som gör ett snedsteg med fotografen Robert Kincaid.

Den förbjudna kärleken i Broarna i Madison County är en överlägsen favorit bland Sveriges filmälskare. Det visar resultatet av hyrfilmsaktören Lovefilms omröstning.

Annons

Filmen Broarna i Madison County från 1995 tog hem segern i konkurrens med tolv andra klassiska kärleksfilmer. Bakom urvalet av de nominerade filmerna ligger Lovefilms filmexpert och bloggare Hans Wiklund.

”Jag är inte förvånad över valet av vinnare. Få filmer har lyckats beskriva den förbjudna kärlekens särdrag och komplikationer som Broarna i Madison County. Det är även kul att se att folk har en mer modern syn på romantik idag, där vampyrkärlek och cowboykärlek vinner över de trötta klassikernas pompösa citat och osunda förhållningssätt till cigaretter”, säger Hans Wiklund i ett pressmeddelande från Lovefilm.

På andra plats återfinns den omsusade och prisbelönta ”Brokeback mountain” från 2005. Filmens popularitet visar att regissören Ang Lee lyckas skildra den manliga och inte helt okomplicerade kärleken mellan två cowboys på ett oförglömligt sätt.

Tredjeplatsen tilldelas vampyrkärleksfilmen The twilight saga – eclipse från 2010. Filmen baseras på Stephenie Meyers boksuccé.

Närmare 600 personer deltog i omröstningen som genomfördes på nätet.

Mer läsning

Annons