Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbifart Brunflo kan dröja tolv år

Förbifart Brunflo skjuts upp. Byggstarten kan dröja upp till tolv år.
– Vi har inte tillräckligt med underlag, säger Per-Henrik Fräjdin, planerare på Trafikverket.

I den nationella planen på vilka projekt som Trafikverket ska bygga finns ett planeringssystem som delar in projekten i vilka byggen som ska startas och vilka som ska planeras för byggstart. Därefter kommer de projekt där projektering/planering fortfarande pågår – där ligger Förbifart Brunflo.

– Vi har inte kommit så långt i processen. Det har inte bedömts moget att läggas i kategorin "förberedas för byggstart", säger Per-Henrik Fräjdin.

Om ett projekt räknas vara klart för byggstart ska bygget börja inom de närmaste tre åren. De som förbereds för byggstart ska börja byggas inom de kommande fyra-sex åren och den sista kategorin inom sju-tolv år.

– Men eftersom man reviderar de här besluten varje år kan man fatta beslut att det går åt andra hållet om planeringsprocessen går bra, säger Per-Henrik Fräjdin.

Trafikverket har gjort bedömningen att det inte har funnits underlag för att lägga Förbifart Brunflo i kategorin "förberedas för byggstart", men projekteringsprocessen har börjat och kommer enligt Per-Henrik Fräjdin att rulla på för fullt.