Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbifart Brunflo kan dröja tolv år

Förbifart Brunflo skjuts upp. Byggstarten kan dröja upp till tolv år.
– Vi har inte tillräckligt med underlag, säger Per-Henrik Fräjdin, planerare på Trafikverket.

Annons

I den nationella planen på vilka projekt som Trafikverket ska bygga finns ett planeringssystem som delar in projekten i vilka byggen som ska startas och vilka som ska planeras för byggstart. Därefter kommer de projekt där projektering/planering fortfarande pågår – där ligger Förbifart Brunflo.

– Vi har inte kommit så långt i processen. Det har inte bedömts moget att läggas i kategorin "förberedas för byggstart", säger Per-Henrik Fräjdin.

Om ett projekt räknas vara klart för byggstart ska bygget börja inom de närmaste tre åren. De som förbereds för byggstart ska börja byggas inom de kommande fyra-sex åren och den sista kategorin inom sju-tolv år.

– Men eftersom man reviderar de här besluten varje år kan man fatta beslut att det går åt andra hållet om planeringsprocessen går bra, säger Per-Henrik Fräjdin.

Trafikverket har gjort bedömningen att det inte har funnits underlag för att lägga Förbifart Brunflo i kategorin "förberedas för byggstart", men projekteringsprocessen har börjat och kommer enligt Per-Henrik Fräjdin att rulla på för fullt.