Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbereder stor manifestation mot SD

Den senaste veckan har Sverigedemokraternas partiledare möts av vända ryggar. Nisse Sandqvist är en av dem som står bakom uppropet i Östersund på onsdagen.

På torget står Nisse Sandqvist i samspråk med en polis. Båda har bråda dagar, för polisen innebär onsdagen både besök av statsministern, finansministern och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

– Vi har fått ett rasistiskt samhällsklimat, säger Nisse Sandqvist, som till vardags är vänsterpartist men nu tillsammans med Hannes Nygårdh startat facebookeventet "Östersund, vänd SD ryggen". Sverigedemokraterna och deras politik har varit en katalysator i det samhällsklimatet, säger Nisse Sandqvist.

Hittills har nästan 600 personer sagt att de vill delta i aktionen vid lunchtid på onsdagen.

– Jag blir glad av att se, att i stad efter stad så reagerar människor och säger ifrån, säger Nisse Sandqvist.

Manifestationen ska, om det går som initiativtagarna vill, bara handla om en tyst protest där deltagarna vänder ryggarna mot Sverigedemokraternas partiledare.

– Vi har haft en bra dialog med polisen kring aktionen och vill utnyttja vår rättighet till opinionsyttring på ett sätt som inte heller hotar mötesfriheten, säger Nisse Sandqvist.