Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbered dig för en fullmatad nöjeshöst

/

Massor med konserter, flera spektakulära dansshower och en tioårsjubilerande festival. Nöjeshösten i länet är redan späckad och fylls på hela tiden. Bob Hund, Caroline af Ugglas och Lars Winnerbäck är bara några av alla de artister som snart dyker upp på jämtländsk mark.

Annons

Sommarens spelningar har knappt hunnit svalna innan vi står inför ännu en laddad nöjesperiod. Klubb Sam inleder säsongen i Teaterkällaren den 5 september med rosade Luleåbandet och hiphoparna i Movits! Gruppen släppte sitt debutalbum ”äppelknyckarjazz” förra året och har sedan dess rönt stora framgångar bland annat i USA. Klubb Sam bjuder även på bland andra Melissa Horn, i november, och Stefan Sundström & Little Marbles, i december.  
Gamla teatern presenterar tre fina liveakter, som alla är hyperaktuella, i höstmörkret. Bob Hund, Moneybrother och Caroline af Ugglas.
– En punkkung, en popprins och massor med hjärta och smärta. Det känns som vi verkligen fått till en bred och spännande höst på teatern, en lagom dos för den här typen av evenemang, säger Andreas Raupach på bokningsbolaget Trappen events, som är stationerade i Sundsvall.
För ett år sedan såg de en ny marknad i Jämtland och satsade då på att ta hit Soundtrack of Our Lives, Håkan Hellström och Laleh, något som blev en succé. Andreas är mer än nöjd med Östersundspubliken.
– Den är egentligen bättre i Östersund än i Sundsvall. Många har vuxit upp med Storsjöyran och har bra koll. Det finns ett annat slags djup i musiken här.
Bluesfestivalen brukar vara ett säkert tecken på att sommaren är över. I år inleds festivalen, som i år faktiskt firar tio år, redan i slutet av september, vilket är en hel månad tidigare än vanligt. Det beror på att arrangörerna bestämde sig för att anpassa sig till artisterna.
– Vi ville försäkra oss om att vi kunde boka artister i toppklass och då gäller det att hänga med när de gör sina turnéscheman, särskilt de amerikanska, säger festivalgeneralen Tommy Höijd.
Både svenska och internationella namn stoppar på Folkets hus. Omar & the Howlers och Chuck Hall får sällskap av Barrelhouse Chuck från USA. Från den svenska bluesscenen återses bland andra Sven Zetterberg och Sharon Dyall i olika konstellationer. Danmarks egen blueskung, Torbjörn Risager, hittar också hit. En nyhet är en helt färsk scen i Svarta lådan.
– För första gången satsar vi på en scen med sydstatsmusik som är en salig blandning av blues, fransk folkmusik och allt möjligt. Det blir en annan typ av blues än vad publiken är van vid, men jag tror att de kommer att gilla den, säger Tommy Höijd. 
Självklart vaknar även Club Corazon snart till liv igen efter sommaren. Publiken i teaterkällaren kan se fram emot fyra eller fem kvällar i klubbens regi, men vilka band som kommer är än så länge lite hemligt. 
 – Det enda som är helt klart just nu är Industri Royal och Kolonivägens Kapell den 25:e september. Det blir tre eller fyra Corazon till, men det ska knytas ihop nästa vecka, säger Morgan Hall.
Både de riktigt stora, folkkära artisterna och de små, lite mindre kända, pärlorna hittar alltså till länet i år. Dessutom kan danspubliken se fram emot minst två spännande dansshower. ”Hårdare snabbare Anna Vnuk” och det franska danskompaniet ”Douar med Accrorap”, som blandar hiphop, modern dans och akrobatik. 

Mer läsning

Annons