Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förändring tar tid

Annons
Det tar tid... att få förändringar att sätta sig. Som detta nu med LT-sport, ÖP-sport och Sportbyrån. Har ni läsare hängt med? Tveksamt. Knappt att jag hängt med själv.
Många frågar.
Exempelvis så här:
Är det tre sportchefer nu. En på LT, en på ÖP och så en på Sportbyrån?
Svarade:
- Jajamen. Och fler ska det bli!
Svaret var ett skämt. Dock med viss underton av sanning.
Det finns bara en person med titeln sportchef. Denne person är Lars Björklund på Sportbyrån.
Sportbyråns uppgift är att förse LT och ÖP med referat, reportage och övrig grundläggande sportbevakning.
På respektive tidning finns i dag ingen egen sportredaktion. Däremot har vardera tidningen en sportredaktör. Jag på LT och Stefan Nolervik på ÖP. Vi ska, och vi gör vårt bästa, stå för den särskiljande profileringen av våra respektive blad.
Både i tryck, på hemsida och via våra bloggar.
Det finns bara en sportchef, men flera före detta sportchefer skriver, därav det skämtsamma påståendet att "fler chefer ska det bli".
Här på LT kommer senaste sportchefen, Agne Svärd (kvällschef numera), att då och då dyka upp som gästkrönikör.
Utöver detta har ÖP:s pensionerade förre sportchef Thord Erik Nilsson börjar uppträda som inhoppare på Sportbyrån (och därmed även på LT).
Välkommen åter med dina texter hos oss förresten, Thord Erik, för det var ju här du jobbade innan du värvades till den blå tidningen.
Som sagt. En sportchef. Två sportredaktörer.
Och framförallt en sportbyrå med erfarna och duktiga journalister som utöver Lars Björklund (före detta LT), är Björn Bostrand (före detta LT), Stefan Lundin (före detta LT), Helena Modigh (före detta ÖP) och Hans Andersson (före detta både LT och ÖP).
Blir det bra detta? Var själv tveksam. Pådrivande konkurrens är alltid bra.
Och framförallt en sportbyrå med erfarna och duktiga journalister som utöver Lars Björklund (före detta LT), är Björn Bostrand (före detta LT), Stefan Lundin (före detta LT), Helena Modigh (före detta ÖP) och Hans Andersson (före detta både LT och ÖP).
Verkar så! Jodå. Det är redan bra och kommer säkerligen i takt med alla nya rutiner sätter sig ordentligt bara bli bättre och bättre.
Vinnare blir framför allt de mindre sporterna.
Trots att antalet sportjournalister på LT/ÖP sammantaget är färre än när tidningarna körde var för sig har kapaciteten för att vara ute på fältet ökat kraftigt. Tycker att det redan efter ett par veckor synts tydligt i vår tidning att speglingen av idrottsvärlden blivit bredare.
Kan ju tyckas bakvänt att jag tror på denna sammanslagning, pådriven av de skenande förändringarna i medievärlden, samtidigt som jag alltid ställt mig tveksam till alla sammanslagsningsivrare inom idrotten. Anhängare, tradition och känsla avgör. För oss likaväl som för ÖFK och ÖHC. Så oavsett tro och tanke. Vi får väl se.

Mer läsning

Annons