Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förändring i vardagen – smärtsamt men spännande

Det är inte ovanligt att Länstidningens reportrar och fotografer rapporterar om neddragningar och personalminskningar som drabbar olika verksamheter i länet. Det är en viktig del av vår nyhetsbevakning. Det är ämnen som är viktiga att vi berättar om, för det påverkar oss i länet i vardagen.

I våras hände det även oss här på tidningen, vi fick beskedet att vår kostym ska krympas.
Naturligtvis känns det i våra hjärtan nu när några av våra arbetskamrater slutar. Och ni läsare kommer säkert också att sakna några av era favoritjournalister här på tidningen.
Vi på redaktionen har en ny verklighet att förhålla oss till och utifrån det jobbar vi nu vidare med det vi är bäst på och brinner för: att leverera nyheter.
Innehållsmässigt kommer ni att känna igen LT:s rapportering, även om formen det presenteras i ser lite annorlunda ut i papperstidningen och i e-tidningen.
Vi tycker om nyheter både i stort och smått, och det ska vi fortsätta leverera.
Nyhetsarbete är en kombination av händelser som ingen kan påverka. Nyhetsarbete handlar också om att titta djupare och hitta det som ligger bakom större skeenden. Det handlar också om att se det som går många obemärkt förbi men som vid en närmare anblick faktiskt är något väldigt viktigt som berör många av oss vanliga medborgare.
LT har varit och ska fortsätta att vara en tidning för länet, i papperstidningen och i våra digitala kanaler. Vi strävar efter att komma nära dig som tar del av våra nyheter på vilket sätt det än må vara. Det är ni, människorna i länet som allt vårt arbete handlar om.
Vissa ämnen och händelser har vi en direkt skyldighet att bevaka, det som händer i våra kommuner, vår region och det som berör många av oss som bor här. Men vi vill också leverera material som ni som läsare inte får av alla andra medier, digitala kanaler och sociala nätverk. Vi vill skapa debatt kring dessa. En av våra ambitioner är att hitta det där lilla extra. Att gräva lite djupare än det som ögat direkt kan se, att bjuda på något mer. Personligt och nära är vårt fokus i det arbetet. Och där behöver vi hjälp från er, så fortsätt att tipsa oss.
Vi hoppas naturligtvis att ni gillar nya LT som ni håller i just nu. Men vi vill också veta vad ni tycker och mellan klockan 11 och 12 i dag onsdag kan ni chatta med oss och med chefredaktör Lennart Mattsson på ltz.se.
Att vara journalist är spännande nästan jämt och det här är en spännande resa som vi på LT-redaktionen gör tillsammans med er läsare. Ni är hjärtligt välkomna!