Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förändrad lokalteve blir riksdagsfråga

Att Sveriges Television har planer på att förändra nyhetsbevakningen i länet tas upp i riksdagen.

Marie Nordén (S) har skrivit en interpellation mot bakgrund av alternativet att nyhetsbevakningen i Norrland centraliseras till Umeå.

Hon pekar också på att nyhetsbyrån TT stängt sina kontor i Umeå, Luleå och Sundsvall, samt att lokaltidningarna i Jämtland redan har koncentrerat mycket av sin kommunbevakning till Östersund.

Enligt Marie Nordén skulle det innebära ytterligare utarmning av lokaljournalistiken i länet om SVT drar ihop den regionala nyhetsbevakningen till Umeå.

"Man bör kunna förvänta sig att SVT lever upp till vad man skriver i sin egen programförklaring, att SVT speglar och finns i hela landet", skriver Marie Nordén till kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth (M).

Frågan till kulturministern är vilka åtgärder hon avser att vidta, för att hela landet ska ha tillgång till en public service som håller hög kvalitet.