Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrakooperativ läggs ned

Föräldrakooperativet Bergstrollet läggs ner.

Få barn gör att verksamheten inte längre går runt.

– Tyvärr styr ekonomin, säger styrelseledamoten Marita Hägred.

Föräldrakooperativets styrelse fattade beslutet om nedläggning när det stod klart att det inför höstterminen endast kommer att vara sju förskoleelever och 13 fritidsbarn inskrivna på Bergstrollet.

– Det är för få. Och därför var vi dess värre tvungna att fatta det här beslutet, säger Marita Hägred, som förutom styrelseledamot också är personalansvarig på föräldrakooperativet Bergstrollet.

I och med styrelsens beslut går en nästan 20 år lång epok i graven. Lokalerna som verksamheten huserat i har sagts upp och lagts ut för försäljning.

– Det känns väldigt trist att det har blivit så här. Alla har trivts superbra i både organisationen och med personalen, men sorligt nog styr pengarna, säger Marita Hägred.

En av orsakerna till att intresset för Bergstrollet sjunkit det senaste året kan bero på att friskolan Kövra byskola också bedriver förskoleverksamhet, tror Marita Hägred.

– De familjer som annars kanske skulle ha varit intresserad av oss har nog valt Kövra i stället, säger hon.

Totalt berörs tre personal på föräldrakooperativet av nedläggningsbeslutet. Bergstrollets verksamhet fortsätter till och med den sista september.

Men för de barn som nu blir utan förskoleplats ser det inte ut att bli några problem ett ordna ett nytt ställe. Kommunen har just nu många förskoleplatser lediga.

– Vi har ingen brist, i stället har vi överkapacitet. Det finns möjlighet att ta mot barn på princip alla enheter, säger Karin Flodin, barn- och utbildningschef i Bergs kommun.