Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrakooperativ fick flytta på grund av vattenskador

Sörgårdens gamla lokaler i Ulvkälla har gjort sitt. I augusti flyttade föräldrakooperativet in i domarkansliet bredvid gamla tingshuset i centrala Sveg.

I juli började vatten att rinna från taket i kommunens lokaler i Ulvkälla. Då blev föräldrakooperativet Sörgården tvungen att hitta nya lokaler. Sedan början på augusti huserar de i domarkansliet bredvid gamla tingshuset i Sveg.

– Vi har ett hyreskontrakt på ett år i taget till att börja med, medan vi håller på att söka andra lokaler, säger Maud Eriksson, föreståndare för Sörgården.

Lokalerna är de nöjda med förutom att de behöver ljudisoleras, men isoleringen är på gång. De ska även säkerställa gården ut mot vägen med staket.

– Men vi saknar utemiljön, utan vägar och bilar i närheten, säger Maud Eriksson.

På föräldrakooperativet går 16 barn mellan 1-6 år och tre heltidsfröknar är anställda.

• Vad beror vattenskadorna på?

– Det vet vi inte riktigt med det är skador på värmesystemet och man har även haft problem med markradon. Det är ett gammalt hus byggt 1961 med gamla ledningar. På sikt kommer vi att riva det, säger Ulf Hansson, fastighetsingenjör på Härjedalens kommun.