Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldraförening kritisk till utredning

Västbygdens föräldraförening är kritisk till kommunens konsekvensutredning om skolbesluten i kommunen.

Föräldrarna tycker att utredaren har fått felaktigt material att utgå från.

Annons

Som LT tidigare berättat har Krokoms kommun gett i uppdrag till en extern utredare att granska de tidigare tagna besluten om skolorna i kommunen.

"Vi är starkt kritiska till att en utredning görs med gammalt material som bland annat ordförande i BUN vet är felaktigt och vi kan inte se syftet med detta", skriver föräldraföreningen i ett brev.

Underlaget som lämnats vidare till utredaren är enligt föräldrarna det material som den tidigare skolutredningen hade, och det duger inte tycker de.

Föräldraföreningen har sammanställt sex frågor som skickats i ett brev till Barn- och utbildningsnämnden.

I brevet undrar de bland annat varför de faktiska siffrorna om elevunderlaget inte redovisas till utredaren.

En annan fråga från föräldrarna är varför det aldrig redovisats hur mycket energi Västbygden och Hovs skolor gör av med. Enligt en tidigare fråga som besvarats på allmänhetens frågestund står Västbygdens skola i kö för att konverteras till bergvärme, när de görs kommer den förbruka 47 procent mindre energi än Hovs skola.

Det har också en fråga om varför inte klassrumsytor redovisats. Enligt uträkningar utifrån ritningar av Västbygdens och Hovs skolor, menar föräldrarna att Hovs skola är för liten för att nå upp till arbetsmiljöverkets rekommendationer.

Utredningen ska enligt tidigare uppgift vara färdig i december.