Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För tidigt för politiska åsikter

Politikerna i barn- och utbildningsnämnden har fått en muntlig dragning av skolutredningen. Först den 18 september finns ett färdigt förslag att ta ställning till.

Än är det för tidigt för dem att ha några konkreta synpunkter på innehållet i utredningen. Partierna har inte hunnit prata kring utredningens förslag än.

– Det är ändå bra att förvaltningen har presenterat utredningen så här för att få bort en hel del spekulationer, säger Björn Sandahl, (S) ordförande i nämnden.

Vice ordförande i nämnden och sittande i den politiska oppositionen, Pär Löfstrand (FP) har heller inte hunnit ta ställning till utredningen än.

– Men det jag har sagt tidigare är att jag är rädd för att man inte lyfter de pedagogiska värdena tillräckligt högt i utredningen, utan att man bara ser till ekonomin, säger Pär Löfsrand.

Inom Centerpartiet har man heller inte hunnit diskutera utredningen än. När partiet 2012 tog plats i den styrande makten i kommunen ihop med Socialdemokraterna och Miljöpartiet var bevarandet av Ope skola en av Centerpartiets hjärtefrågor. I denna utredning föreslås skolan på nytt att läggas ned.

– När vi gick in i det samarbetet så ville vi att Ope skola skulle vara kvar åtminstone ett läsår till för att den skulle få vara med i ett helhetsgrepp i en ny stor skolutredning, säger Carina Zetterström (C), kommunalråd.

Hur partiet ställer sig till att skolan är hotad på nytt har hon inget svar på än.

– Utredningen är ett tjänstemannaförslag än så länge, jag vill föregå det politiska arbetet. Vi måste diskutera frågan inom partiet först, säger hon.