Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”För mig fanns inget annat alternativ”

Monica Hallquist valdes in i fullmäktige som Bergspartist. Hon sitter fortfarande kvar, men nu som Socialdemokrat.

– För mig fanns inget annat alternativ, säger hon.

Förra mandatperioden var Monica Hallquist kommunalråd i Bergs kommun. Men efter valet för snart fyra år sedan bestämde hon sig på grund av personliga skäl att slå av på takten en aning och lämna över stafettpinnen till någon annan.

Sagt och gjort.

Men veckorna efter valet fortlöpte inte som Hallquist räknat med att de skulle göra. I stället för att samarbeta med Socialdemokraterna, som Bergspartiet sagt att de skulle göra i valrörelsen, valde partiets styrelse att ansluta sig till Moderaterna, Centern, Vänstern och Kristdemokraterna och bilda en form av regnbågsallians.

– Jag tyckte att det var att gå mot medborgarnas vilja och jag bestämde mig efter mycket noga övervägande att byta partitillhörighet. Det var en markering på något som jag tyckte var fel, säger Monica Hallquist.

– Jag funderade också på om jag skulle avsäga mig alla uppdrag och sluta med politik, men det hade varit ett svek mot alla de som kryssat mig på valsedeln, fortsätter hon.

Även om hon själv är en av dem som bytt partitillhörighet under den gångna mandatperioden tycker Monica Hallquist att andelen avhopp och partibyten i Berg är hög.

– Det visar verkligen hur rörig den här mandatperioden har varit, säger hon. Men jag ångrar mig inte. För mig fanns inget annat alternativ.