Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För många missar kostade Jämtland segern

/
  • Tyrone Levett hade en något tyngre dag än vanligt. 17 poäng var den lägsta siffran hittills i Jämtlandsdressen. Här i kamp med Peter Cipriano.
  • Andrew Mitchell öppnade lysande på alla sätt. Tog returer, satte poäng och var aktiv värre. Norrköping fick dock bukt med honom bättre i andra halvlek - vilket inverkade negativt på hela Jämtlands spel.Foto: Olof Sjödin
  • Foto: Olof Sjödin

Jämtland var inte långt ifrån att rubba "Sveriges bästa lag" - Norrköping.
- Vi är så nära att få till det, att bli ett riktigt bra lag, sammanfattade Jämtlandscoachen Mathias Eckhoff efter 68-76 mot Norrköping.

Annons
Femte förlusten på sju matcher ger inga bra vibrationer. Men det finns en underliggande ton, en smygande känsla av att årets Jämtland har något bra på gång.
- En del säger kanske att nu blir Jämtland som i fjol (med många förluster). Men vi har så pass mycket kontroll i matcherna. Det är så lite som skiljer från att vi ska göra tio poäng mer per match. Och då vinner vi i stället, menade Eckhoff.
Den norske coachen var förstås helnöjd med första perioden, då Jämtland storspelade. Mitchell och Levett var heta och försvarsspelet lysande. Norrköping försökte, men fick sällan in bollen till fyrtornen Kjellbom och Cipriano.
- Jag är glad att vi kunde komma tillbaka till halvtid. I andra halvlek hade vi mer stabilitet, kontrollerade returtagningen, satte alla straffar och spelade smartare, sa Delfinernas coach Kelly Grant, som tvingades undvara Gee Gervin och även Joe McNaull - den senare fotskadad under uppvärmningen.
Storfavoriten till SM-guldet kontrollerade andra halvlek snyggt, satte sina poäng när det behövdes. Men Jämtland var inte långt ifrån.
Vid 57-63 missade Mitchell och Johnson två treor och Marolt två straffkast. Totalt brände Jämtland alldeles för mycket - 19 procent på trepoängarna (5/26) är riktigt dåligt.
- Norrköping fick poäng lättare. Vi har en ny spelare i laget (Marolt) och fortfarande inte kemin i laget. Men det kan bli bra. Jag tror vi kan hitta en väg till att börja vinna, sa Andrew Mitchell.
Det var den gamle Mitchell vi såg i första halvlek?
- Det vill jag inte svara på, sa amerikanen och såg plötsligt uppenbart sur ut.
Om vi säger så här då - som du spelade när du kom till Jämtland, när du kunde ta över en match helt och dominera - de förväntningarna har kanske många supporters fortfarande på dig?
- Visst kan jag spela publikfriande, men jag har lärt mig. Jag behöver inte visa upp mig och skaffa mig fina siffror, menade Mitchell och poängterade att han i dag är mer en lagspelare.
Utan Joakim Eriksson och Björn Larsson-Hillgren blev svagheten i insidespelet än mer tydlig hos Jämtland. Eckhoff identifierade just Eriksson som den felande länken.
- Vi blev jättesmå ibland. Han gör inte så många poäng, men han är mycket viktig för vårt försvarsspel. "Jocke" är den ende som kan flytta på lite kött. Nu blev det väl mycket styrkelyftning för Tyrone.
Eckhoff betonade också hur nöjd han är med nye Luka Marolt.
- Han är jättebra och passar fint in oss. Det syns på träningarna att det finns konturer. Han kommer att bli jättebra för oss. Vi kommer att behålla honom.

Mer läsning

Annons