Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För få äldre i politiken

Sveriges Pensionärsförbund (SPF) vill påminna alla politiska partier om att mer än 25 procent av väljarkåren är över 65 år. Samtidigt kan vi konstatera att personer över 65 länge har varit underrepresenterade i politiken i förhållande till sin andel.

Samtliga partier säger samstämmigt att politikerna ska återspegla befolkningen och valmanskåren. Därför vill vi i SPF uppmana de lokala partiorganisationerna att gå från ord till handling och verkligen arbeta för en ökad representation av äldre.

Många hänsyn måste tas när partierna arbetar fram sina listor. Samtidigt anser vi att de politiska prioriteringar som görs ofta är en spegling av åsikter från dem som redan innehar de politiska uppdragen. Så har det varit med kvinnorepresentationen, så är det med unga och självklart också med äldre.

Maritta Selin, SPF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel