Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För den drömmande individen

Anna Karlin och Nicole Modigh gör smycken under namnet Free Spirit Shaking Soul.

Vad gör ni?

– Vi gör unika handgjorda accessoarer för den drömmande individen som värdesätter medvetenhet och personlig stil. I vår design kan man se inspiration från naturen. Det finns också en tydlig och viktig miljötanke i vår design som syns i användandet av återvunnet material.

Varför?

– Vi är kreativa själar som har haft svårt att hitta accessoarer som tilltalade oss och som stod för någonting mer. Vi började därför göra egna smycken.

Varför har ni valt att vara verksamma i länet?

– Vi är födda i Östersund, men bor nu i Åre. Vi har alltid haft en stark kärlek till Jämtland, för naturen och fjällen. Nu har vi en studio tillsammans med andra kreativa företag i Åre, där vi har verkstad och showroom.

Hur tänker ni kring hållbar design?

– Vi är tydliga med vårt budskap och vill att grundtanken om en hållbar planet ska besjäla varje produkt. Vi jobbar mycket med custom made då vi designar smycken på beställning för att inte överproducera.

Hur uppfattar ni den kreativa miljön i Jämtland?

– Vi upplever en stor kreativ anda här i Åre och i länet och tror att det beror på miljön som finns här som är väldigt inspirerande.

Vad är era planer för framtiden?

– Vår framtidsplan är att ha Åre som bas för vårt företag men att finnas i Sverige och andra delar av världen med våra produkter och fortsätta sprida vårt budskap om hållbar design.