Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För barnens eget bästa?

Är det någon som funderar på att starta familjehem?

Då ska man tänka på att det finns avtal om att de ska samarbeta med barnens biologiska föräldrar och andra anhöriga. Men många bortser från det avtalet. Familjehemmen blir ofta så väldigt angelägna att behålla barnen – och har naturligtvis stor ekonomisk vinning av placeringen – att de aktivt motarbetar de biologiska föräldrarna, vilket leder till att relationen mellan omhändertagna barn och deras biologiska föräldrar snabbt förändras.

”Pappan” i familjehemmet kanske tycker att det placerade barnet känns som hans eget barn och med hjälp av placeringspengarna kanske han sätter igång och renoverar det hus han tidigare inte haft råd att underhålla.

Jag tycker verkligen att barnen far illa. Socialtjänsten säger att barnen omhändertas för barnens eget bästa, men jag tror det handlar om prestige.

Unni med familj

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel