Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Football Manager 2009

/

(Sports Interactive Games)
Format: PC
3+
Betyg: 5

Annons
I början på 90-talet introducerades jag av min kompis Ralf in i managervärlden. Då hette spelet Multi Player Soccer Manager och det körde vi på klassiska Amiga 500.
Sedan dess har det - minst sagt - hänt saker när det gäller utvecklingen av managerspel.
I veckan släpptes det efterlängtade Football Manager 2009 och jag kan inte direkt påstå att väntan varit förgäves. Skaparna har lyckats föra utvecklingen ytterligare ett steg framåt och det här spelet känns ännu mer realistiskt än sina föregångare. Bland annat kan du låta dina spelare specialträna avslut och fasta situationer, du får fler tips från din assisterande tränare, media har en större roll än tidigare och dina utländska nyförvärv behöver mer tid att komma in i laget på grund av språkförbristningar.
Den största nyheten är dock att man nu kan se matcherna i 3D-format och därmed blir det enklare att se ditt lags styrkor respektive svagheter.
Nostalgimässigt är det inget spel som slår Multi Player Soccer Manager - men kvalitets- och klassmässigt är FM09 det bästa managerspelet du kan hitta. Nu är det bara att hoppas att det kommer något liknande även när det gäller ishockey.
Annons