Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folktandvården står högt i kurs

Folktandvårdens patienter i länet är mycket nöjda med sin tandvård.

Det står klart när 2010 års patientenkät redovisas.

1 730 vuxna patienter på länets folktandvårdskliniker och på specialisttandvårdens mottagning på Östersunds sjukhus har fått enkäten och 1 664 svarade.

95 procent av patienterna är mycket nöjda med bemötande, 99 procent är mycket eller ganska nöjda med telefontillgängligheten, 93 procent fick behandling på avtalad tid och 99 procent är mycket eller ganska nöjda med öppettiderna.

– Vi är naturligtvis mycket glada över det positiva gensvaret från våra patienter, säger Kristin Gahnström Jonsson, chef för Folktandvården i Jämtland, i ett pressmeddelande.

– Att så många är nöjda med vården totalt sett gör att vi kan koncentrera oss på långsiktig utveckling av vår tandvård samt öka tillgängligheten för dem som inte lyckats få tid hos oss.

Däremot säger hon att det uppenbarligen finns utrymme för förbättringar när det gäller information om frisktandvård/abonnemangstandvård.