Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkpartiet svarar om förskolan

Svar på Socialdemokraternas artikel på LT: s debattweb 24 maj. Några dagar efter det att Östersunds socialdemokrater röstat ner förslaget om att minska barngrupperna i förskolan till 17 skriver de att de i framtiden vill minska dem. Även om de förmodligen inte vet om det så kallas strategin som de använder inom psykologin för "door in the face" och den kännetecknas av att man först hotar med något stort och negativt för att sedan i sista stund ändra sig och istället genomför en liten försämring. Exempel på detta från de senaste årens virriga skolpolitik är:

# att bussa elever från Frösön, rivning av Mosippan, nedläggning av öppna förskolan, hot om skolnedläggningar m.m.

Vid sidan av detta har de även genomfört några riktigt dåliga beslut som nedläggningen av Ängsmons högstadiedel och den stegvisa utökningen av barngrupperna från 16 till 19. När de i höstas drev igenom att barngrupperna skulle utökas fanns tomma förskolelokaler att tillgå. Det hade räckt att AnnSofie Andersson eller Björn Sandal lyft luren så hade barnen, pedagogerna och föräldrarna sluppit detta. Att det blivit en sådan turbulens inom Östersunds skolpolitik beror på att S prioriterar annat än skola. Detta syns genom att de lägger över 10 Miljoner i besparing varje år på skolan. Vi i inom Folkpartiet menar allvar, resurserna ska satsas i skola/förskola samt vård och omsorg. För oss liberaler är barn och utbildningsfrågor centrala. Östersunds förskolebarn och skolelever är förtjänta av trygghet och stabilitet men om att detta ska bli verklighet krävs en ny politisk ledning.

Pär Löfstrand (FP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel