Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkölsflaskorna innehöll starköl

Systembolaget sålde folköl som visade sig vara starköl. Spendrups bryggeri hade råkat förse flaskorna med fel etikett, och en del av dessa felmärkta hamnade i Strömsund.

Annons

Sjuttontusen 33-centilitersflaskor öl av märket Heineken råkade få fel etikett, som angav att de innehöll folköl med alkoholhalt 3,5 volymprocent. I själva verket innehöll de starköl med betydligt högre volymprocent. Ett parti av dessa flaskor hamnade på Systembolaget i Strömsund:

– Ja, det stämmer. Det var en kund som reagerade och hörde av sig till oss i slutet av förra veckan, säger man på Systembolaget.

Ölen hade levererats av Spendrups och misstaget är nu åtgärdat. Hela partiet har återkallats och de kunder som hört av sig har fått ersättning. De har dock spridits över hela landet och det är oklart hur många som redan sålts.

Flaskorna har inte hamnat i matbutiker, poängterar man på Spendrups, utan har endast levererats till systembolag och restauranger. Deras informationsdirektör, Caroline Ekman, har nyss gått på semester, men uttalade i en intervju i Göteborgs-Posten strax innan, att det är den mänskliga faktorn som ligger bakom misstaget.

På Systembolaget i Strömsund är man varken överraskade eller skärrade över händelsen:

– Nej, det är bara en enda kund som hört av sig till oss och fått ersättning. Sådant här händer titt som tätt.