Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkmusik gånger tre på Klubb Sam

/
  • Medlemmarna i Nordic,  Erik Rydvall, Magnus Zetterlund och Ander Löfberg, har gjort sig kända för sin smittande spelglädje.    Foto: Melker Dahlstrand

Annons

Klubb Sams publik kan förvänta sig stor experimentlusta och svängig folkmusik under tre kvällar i Östersund.

Först ut på Gamla tingshuset, nu på fredag den 19 februari, är Nordic, som beskrivs som en av landets allra hetaste folkmusikgrupper just nu, med ett fräscht sound. Den unga trion släppte sitt debutalbum ”Metropol” förra året. Efter konserten ges möjligheten att bjuda upp till dans till Birka Folk under ledning av Kjell-Erik Eriksson, känd från bland annat Hoven Droven och Triakel. Den 13 mars är det sedan dags för en av Sveriges mest älskade folkmusikgrupper Väsen att gästa Gamla teatern och Gregoriebalen. Före spelningen bjuder Birka Folk på en konsert under ledning av musikerna Kjell-Erik Eriksson och Oline Bakkom.

En vecka senare, den 19 mars, blir det mera folkmusik men med betoning på rock. Bandet Alla Fagra gjorde succé på Urkult i somras, nu är det dags att lägga publiken på Gamla tingshuset för fötterna. Samtliga konserter presenteras i samarbete med Estrad norr.

Mer läsning

Annons