Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkhälsomyndigheten reder ut – så skiljer du på Covid-19 och pollenallergi

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Som pollenallergiker kan det till en början vara svårt att bedöma om dina symptom beror på Covid-19 eller allergin skriver Folkhälsomyndigheten. Men det finns en avgörande skillnad, handlar det om pollen så hjälper medicineringen mot allergin.

Covid-19 kan ge milda förkylningssymptom vilket du även kan få som pollenallergiker. Du som har milda symptom som snuva, lätt hosta eller ont i halsen ska stanna hemma enligt Folkhälsomyndigheten även om du misstänker att det kan vara på grund av din allergi.

Medicinera som vanligt mot din allergi. Om symptomen inte förvärras och medicineringen hjälper och du bedömer att det handlar om allergi så behöver du enligt myndigheten inte stanna hemma.

Om det däremot tillkommer nya symptom som du inte kopplar till din allergi och du får feber så ska du stanna hemma tills symptomen försvunnit samt ytterligare två dagar.