Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkhälsomyndigheten: Mycket hög risk för smittspridning i Sverige

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Under tisdagen höjde Folkhälsomyndigheten risknivån för allmän smittspridning till den högsta nivån. Det innebär att man anser att det är mycket hög risk för samhällsspridning i Sverige.

Folkhälsomyndigheten ser i dagsläget ingen allmän smittspridning i landet, men risken för samhällsspridning anses väldigt hög. Därför höjde man på tisdagen risknivån till den högsta.

Detta innebär att myndigheten nu rekommenderar att alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, ska avstå från sociala kontakter som riskerar att sprida smitta av covid-19.

"Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet och kan bidra till att minska spridningens omfattning", skriver myndigheten i ett pressmeddelande på tisdagen.

Särskilt viktigt anses detta för de som arbetar inom äldreomsorg och vård av äldre. Anhöriga bör också undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden och man bör aldrig besöka äldre om man har luftvägssymtom.

Se presskonferensen i sin helhet här: