Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkfest som vanligt i Fäviken

I dag inleddes den 17:e upplagan av Fäviken game fair. Något publikrekord räknar arrangörerna inte med, men som vanligt andas det folkfest om den populära mässan vid Åreskutans fot.

Trots ett rätt blött och fuktigt klimat var det en stor skara som styrde sin kos mot Fäviken. Redan någon timme efter att grindarna öppnat minglade mängder med människor bland de drygt 250 jakt- fiske och matutställarna inne på området.

– Publikrekordet ligger på 30 700 personer. Tyvärr tror jag inte att vi når upp till de siffrorna i år, väderprognoserna har varit för olycksbådande, säger Hans Werthén, mässansvarig.

– Om vi kommer upp och snuddar vid 30 000 är det bra, fortsätter han.

Hur är det perfekta mässvädret då?

– Det ska inte regna, men det får heller inte vara strålande sol. Mellan 18 och 19 grader med lätt bris är perfekt, säger Hans Werthén.

Sonja Nilsson, från Morby, som i går besökte Fäviken tillsammans med sin familj och deras 10 månader gamla Rottweiler, var ändå – trots skurar med ösregn – nöjd med väderleken.

– För barnens och hundens skull får det hellre regna än vara gassande sol, säger Sonja, som i går gjorde debut på Fäviken game fair.

– Några bekanta har längre pratat om mässan och i år hann vi äntligen med ett besök, fortsätter hon.

Förutom en rad utställare erbjuder Fäviken game fair också bland annat föreläsningar om björnjakt, valpträning, och rovdjur, timmer- och skytteuppvisningar, hundutställningar och simulatorer. För de allra minsta finns ansiktsmålning, lådbilbygge och fågelholktillverkning.

Fäviken game fair fortsätter i morgon och på söndag.