Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkfest när Brickan återuppstod

1000-talet åskådare lockades ut i skogarna för att vara med när rallytävlingen Brickan gjorde nypremiär.

– Kul. Det visar att det finns intresse för det här i Sveg, säger presschefen Magnus Proos.

2001 var det SM-rally i skogarna kring Sveg. Sedan dess har rallyklassikern, Härjedalsbrickan, legat i malpåse.

Men efter moget övervägande vågade arrangörerna, Härjedalens AK, ta tag i det populära arrangemanget och köra tävlingen återigen.

Totalt deltog drygt ett 60-tal bilar med förare och kartläsare och de fick en underbar upplevelse i skogarna i vårvinter vädret.

– Den enda nackdelen var väl att vägarna blev lite uppkörda. Helst skulle det ha varit is i botten. Men det höll förvånansvärt bra ändå, säger Magnus Proos, som även hann med att läsa noter åt Lennart Olsson som körde bilen med säker hand till en fin sjätteplats i resultatlistan.

Trots att Magnus höll i kartan fick han se att det var mycket folk längs med specialsträckorna. På publiksträckan i Byvallen hade massor av människor tagit pick och pack med sig för att få en heldag ute i skogen.

– Kul att tävlingen kördes igen. För vi var här jämt tidigare, säger Bengt och Kia Östman innan det var dags att leta ut sig på ännu en specialsträcka.