Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkfest i Ängersjö kojby

Stefan Ströms musik & veteranfordonsfest lockade mycket folk på lördagseftermiddagen. Med en blandning av kolbullar, fint väder, hemvändare, tillresta turister och underhållning såg folk ut att vara mycket nöjda.

Redan en halvtimme innan det satte i gång var det fullt med folk som köade till kolbullarna. Sorlet låg tätt över sittplatserna framför scenen, och ganska exakt på utsatt tid, stod Stefan Ström på scenen och satte i gång musikunderhållningen.

Han berättade från scenen att de börjat planera dagen ganska länge, sedan efter jul någon gång. Han framförde sedan lite gamla godingar, som Evert Ljusbergs omarbetning av "Love me tender": "Lån´ mä tänder".

Näst på tur var gruppen Ohyvvla, som framförde en vacker tolkning av Cajsa-Lisa Åkerströms "Av längtan till dig". Vi fick även bland annat njuta av John "Bottleneck John" Eliassons tunga blues, i ett stycke fick en för dagen hitforslad traktor stå för kompet.

Dan "Skärmen" Eriksson hade åkt motorcykel hit med sina kompisar från Sveg, de hör till motorcykelklubben Hog Valley. De har gjort det till en årlig grej att åka hit.

– Det är fjärde gången vi är här, jag tycker det är bättre att åka ut och träffa folk än att sitta inne och häcka, sade han.

Runt två timmar efter att festen satt i gång, var det över 200 inlösta personer på området. Det är bättre än ifjol, då det totalt kom 120 stycken. Anna-Karin Fredriksson räknande till att ungefär 100 kolbullar har sålts vid halv tre-tiden, och kön ringlade lång bakom, så de lär ha fått sälja mycket mer tills festen var över.

På parkeringen utanför står Sven Olofsson och Lasse Eriksson. Sven Olofsson är lite av en allt i allo i Wolfman Cruisers, och hans vän Lasse Eriksson är här över sommaren, i vanliga fall bor han i Västerås.

– Det är ju suveränt att de har den här festen, jag var här i fjol också. Det visar ju även upp de lite mindre ställena, och det är något som behövs, sade Sven Olofsson.