Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folket ska få säga sitt om ishallen

Politikerna vill veta vad invånarna i Bergs kommun vill göra med Dollarhallen. Ett förslag finns att göra den till en allaktivitetshall.
– Den används väldigt lite i dag, säger kommunalrådet Karin Paulsson (S).

I några veckor framåt har medborgarna i Bergs kommun chansen att tycka till om ishallen Dollarhallen. Kommunstyrelsen har gett det kommunala bostadsbolaget Bergs hyreshus uppdrag att utreda om det går att göra om hallen till en allaktivitetshall.

– Vi vill undersöka vad vi eventuellt kan göra med ishallen. Därför gör vi en undersökning om vad kommuninvånarna tycker och hur de ser på ishallen, säger Karin Paulsson.

Än är vägen lång till ett eventuellt beslut om en ny allaktivitetshall, men det finns redan en del idéer om vad den skulle kunna innehålla.

Ytor för bollsporter som basket, tennis, handboll och innebandy, en samlingsplats för kommuninvånare, ett café och ett rum för andakt är några av förslagen. Det finns också idéer om att den nya arenan ska kunna ta hand om större evenemang som konferenser, mässor och galor.

– Det är väldigt lite aktiviteter där. Den står mycket outnyttjad och det är stora ytor i ishallen. Vi tycker att man kanske kan göra något mer av den, säger Karin Paulsson.

Frågan om en idrottshall i Svenstavik har diskuterats ett tag eftersom den befintliga hallen uppe vid Svenstaviks skola är sliten och behöver rustas upp. En grupp arbetar sedan en tid med att utreda vad som kan göras med den hallen.

– Vi vill se de olika alternativen, vad som är mest ekonomiskt försvarbart, säger Karin Paulsson.

Det är Sven-Erik Freskgård, fastighetschef på Bergs hyreshus, som leder utredningen kring ishallen. Han har haft ett första möte dit han kallade representanter från föreningslivet, skolan och andra intresserade.

– Jag ska utreda förutsättningar och ta fram kostnader för projektering. Därför måste vi göra en undersökning om vad folk tycker, säger han.

En fördel med att göra en allaktivitetshall av Dollarhallen, enligt de synpunkter som har kommit fram, är att ingen trafik behöver ledas in i samhället och att det finns gott om parkeringsplatser. En nackdel är avståndet till skolan.

– Rektor för grundskolan har ansett att avståndet är för långt. Vi får diskutera vidare hur man löser det, säger Sven-Erik Freskgård.

Fram till den 23 april har Bergsborna möjlighet att delta i en enkät om Dollarhallen. Det ska också utredas vilka förutsättningar som ska ges för ishockeyn om nu ishallen görs om till en allaktivitetshall.