Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folke Lindqvist

/

Folke Lindqvist från Bölestrand har somnat in, 85 år gammal.

Annons

Folke var född i Ansjö, Kälarne och i Kälarnebygden hade han sin barndom och uppväxt.

Efter år i timmer- och kolarskog, kom han i ett kolargäng till Bölestrand där han sedermera gifte sig med Annie som förestod byns affär. Efter olika ströjobb arbetade Folke i 30 år åt Krångede AB, stationerad i Gammelänge och de sista åren i Krångede.

Skytterörelsen låg honom varmt om hjärtat och han var en trogen kugge såväl vid anläggandet av fältskjutningar som vid ideellt arbete vid föreningens ”Qul i Backen”-arrangemang från 1967 och framåt.

Folke hade ett livslångt medlemskap i SAP och satt under 60-talet i kommunfullmäktige under ett par perioder. Han var även medlem i IOGT-NTO i 60 år.

Jakt och fiske var under lång tid stora intressen. Många fiskefärder till Norge och många års älgjakt med jaktkamraterna på 3:ans jaktlag blev det innan hälsan omöjliggjorde vistelse i skog och mark.

Folke intresserade sig för gamla saker och auktioner och var under många år med i det auktionsgäng som sonen Jan-Anders drog igång i kompanjonskap med mig. Vi båda hade även en oerhörd hjälp av Folke vid uppbyggandet av Turist- och kulturattraktionen Böle lanthandelsmuseum, invigt 1984, där han oegennyttigt engagerade sig i såväl byggnationer som i guidningar.

Folke var en stor djurvän och hade en mycket varm och kärleksfull närhet till hemmets katter. Folke var en skämtare, spexade gärna med barn och var oerhört generös till sin läggning. Munvig och driven kastade han sig gärna ut i debatt, han var den förste som lyfte frågan om den sedan så omdiskuterade ”ettöringen åter till elproducerande kommun”.

Efter en benamputation fick han vård i hemmet och den sista tiden vid Björkhammar i Hammarstrand.

Han sörjs närmast av makan Annie, sonen Jan-Anders och många vänner, av vilka jag fick förmånen att få vara en.

Mer läsning

Annons