Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik i Härjedalen

Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik kommer att bilda en lokalavdelning i Härjedalen. Interimsstyrelsen förväntas väljas i Linsell på söndag.

Söndag den 30 mars kommer ortsbefolkningen i södra Jämtland och Härjedalen starta upp en egen lokalavdelning. Det kommer att arrangeras en sammankomst till Linsells bygdegård. Inbjudna gäster till mötet är Dalarnas ordförande Nils Björklund och Hans Ruste ledamot i Dalarna, där de kommer att ge mer information om hur allt fungerar i organisationen och med föreningsarbetet.

Idag engagerar föreningen drygt 18 000 medlemmar i Gävleborg, Dalarna, Värmland och Västra Götaland som är fyra av föreningens lokalavdelningar. Tillsammans arbetar man aktivt för att informera om vargens konsekvenser, påverka politiker för sin sak och erbjuda stöd och engagemang.

– Det känns bra att vi kan starta upp även i Härjedalen, myndigheterna har totalt tappat kontrollen i vargfrågan, säger Roland Frid som är vice ordförande i Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik.