Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Folk vill se något annorlunda”

/
  • Melodifestivalsaktuella Rigo medverkar också i en duett på Östersundshiphoparen P-Danjelsas nya skiva ”Goffa” som släpps i början av mars.”P-Danjelsa är grym. Vi har spelat tillsammans”, säger Rigo.   Foto: Lars-Eje Lyrefelt

Jumbotippad och hånad i årets Melodifestival. Men det stoppade inte Rodrigo ”Rigo” Pencheff, som tog sig vidare till Andra chansen. I kväll spelar han med ett av sina band, Crossfire, i Åre.

Annons

När Rodrigo Pencheff kliver av planet på Åre/Östersunds flygplats har han lock för öronen och en keps med texten Rinkeby tryckt i pannan.

– Även om jag inte bor i Rinkeby längre finns stället alltid med mig, förklarar han, med sin lilla svarta rullväska i handen.

För vissa är Rodrigo mest känd som Rodde i hiphopgrupper som Infinite Mass eller Latin Kings. Andra ser honom mest som frontman i gruppen Crossfire, som genremässigt rör sig mellan house, electronica och dancehall.

Men för merparten av svenska folket är det ändå som Rigo i Melodifestivalen han gjort sig mest känd. Många tyckte att det var årets skräll när Rigo & The Topaz Sound feat Red Fox gick vidare till Andra chansen den 7 mars.

– Det känns jätteroligt att få vara med i Sveriges största musiktävling i tv. Christer Björkman har varit väldigt lyhörd för vad vi ville göra och det öppnade upp en massa chanser. Vi är kanske inga typiska schlagerartister, men folk dissade oss redan innan de hade hört låten.

Varför tror du att det gick så bra trots olyckskorparna?

– ”I got you” är en bra låt och vi har ett underhållande uppträdande. Jag gick in i Melodifestivalen för att göra världens bästa show utan stora explosioner. Det var syftet.

– Sedan tror jag att folk vill se något annorlunda. Jag har hittills bara fått positiva reaktioner.

Vad kan du berätta om låten ”I got you?”

– Den skrev jag i Los Angeles för två och ett halvt år sedan under en turné med The Teddybears. Jag var och hälsade på min kompis Tobias Karlsson som jag jobbat mycket med. Vi hängde, festade och jag sov över.

– Dagen efter gick vi in i studion en stund. Jag skrev låten på 30 minuter, började med gitarr och sång som jag sedan byggde vidare på. Låten bara kom.

Varför tog du inte fram den förrän i år?

– Eftersom jag inte har varit albumaktuell så har den bara legat där och väntat. Jag har aldrig tidigare tänkt skriva något till Melodifestivalen, men jag delar studio med Rob ’n’ Raz och det var faktiskt de som tyckte att jag borde göra det. Då kom jag direkt att tänka på ”I got you”. Jag har alltid trott på den låten.

Är det viktigt att få vara med i den stora Melodifestivalen i maj?

– Ja, på ett sätt är det. Ju mer exponering desto bättre. Men för mig är det fortfarande mer festival än en tävling. Det går ju egentligen inte att tävla i musik. Man kan inte säga att ”Jag är bättre än Vivaldi för att jag har en låt med på MTV.”

Du har sagt att du tror att ni dragit en ny publik till Melodifestivalen. Är det så?

– Det är naturligtvis svårt för mig att avgöra, men det kan vara så. Många av mina kompisar skulle till exempel aldrig titta på programmet om inte jag var med.

Det blir du och Caroline af Ugglas som ska duellera mot varandra. Hur går det?

– Det vet man aldrig, men vi ska göra vårt bästa.

Annat på gång?

– Musikvideon till ”I got you” släpps nästa vecka och så kommer ett nytt album i slutet av april.

Bästa schlagerlåten genom tiderna?

– Jag måste välja två: ”Främling” med Carola och Abbas ”Waterloo”

Mer läsning

Annons