Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Folk går till stranden i stället för att fiska"

Solen verkar ha sabbat en del för fiskeveckan i Vemdalen med omnejd. Det har inte varit någon rusning till de olika aktiviteterna som erbjudits under veckan.
– När det är 28 grader på kvällen går man till stranden i stället för att bäckmeta, säger Gunnar Ekberg på Ekbergs fiske och fritid.

Årets satsning på en fiskevecka, som pågår till och med söndag, bjuder på en mängd olika aktiviteter, som flugbindarkurs, bäckmete för barn och notdragning. Men hittills har det inte varit någon rusning enligt Gunnar Ekberg, som driver fiske- och fritidsbutik i Vemdalen, och det skyller han på värmen.

– Det har nog varit för varmt. Folk vill inte göra så mycket när det är sådant här väder. Det har varit fullt på flera badstränder här runtomkring.

Nytt för i år var också det gemensamma fiskekortet för 13 olika fiskevårdsområden i området som kunde köpas för sju eller tre dagar. Det har enligt Gunnar Ekberg sålt ganska bra.

Trots det skrala intresset för fiskeveckans aktiviteter tror Gunnar Ekberg på en fortsättning.

– Man får nog pröva något år till. Flugfiskekursen i tisdags hade många deltagare, men den har funnits i flera år, den är etablerad. Och det är bra att fiskevårdsområdena häromkring kunnat samarbeta om ett gemensamt fiskekort. Det tror jag är något för framtiden.