Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fokusera EU

Annons

Vi som bor på landsbygden känner ofta hur makt flyttar längre ifrån oss än vad som är nödvändigt. Det vet jag, Carl-Oskar, som bor i Borlänge och det vet jag, Saila Quicklund, och alla ni andra som bor här i Jämtland. Ett tydligt exempel på detta är rovdjurspolitiken. När Bryssel hellre lägger fokus på hur många vargar vi ska ha i Sverige än på hur vi skapar fler jobb i Europa är det inte konstigt att kritiken mot EU växer.

Istället vill vi moderater att EU ska fokusera på rätt saker. Det finns anledning att vara kritisk mot EU:s utveckling som går mot mer överstatlighet. Då är det viktigt med en sund kritisk inställning. Frågan är inte längre för eller emot EU. Frågan idag är hur vi tar oss an klimatutmaningarna och hur vi bäst samarbetar för fred, säkerhet, jobb och tillväxt i Europa.

I dag befinner vi oss i Östersund. Som moderater värnar vi hela Sverige och inte bara de delar som ligger inom Stockholmsområdet. En avgörande del i arbetet för en fortsatt levande landsbygd är den svenska exporten. Hälften av vår BNP kommer från vår export och nästan tre fjärdedelar av Sveriges varuexport går till Europa. Därför är vårt medlemskap i EU så viktigt – om Europa börjar sätta upp tullar gentemot den svenska marknaden kommer det bli förödande för vår tillväxt och därmed också slå hårt mot den svenska landsbygden.

Saila Quicklund (M)

Riksdagsledamot

Carl-Oskar Bohlin (M)

Kandidat till Europaparlamentet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel