Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyttkarusell när två förskoleverksamheter flyttas

Det blir en riktig flyttkarusell när både barn och förskolebyggnader i Skålan respektive Storsjö Kapell flyttas.

När höstterminen drog i gång i måndags ekade Skålans skollokaler tomma. De barn som tidigare gick där får nu lära sig skriva, läsa och räkna i Svenstavik, Åsarna eller Klövsjö i stället.

Men snart kommer skollokalerna i Skålan att huseras av barn igen. Under onsdagen förväntas politikerna i verksamhetsnämnden besluta att förskolan i Skålan ska flytta in i skolbyggnaden.

Modulerna, som står placerade i anslutning till Skålans skola, ska i sin tur flyttas till Ljungdalen och placeras i anslutning till skolan där.

– Tanken är att förskolan i Storsjö Kapell ska läggas ner, flyttas till Ljungdalen och att modulerna ska användas till den verksamheten, säger verksamhetsnämndens ordförande Torsten Medalen (C).

Förutom att kommunen då kan sälja den byggnad som förskolan i Storsjö huserar i dag, tror verksamhetsnämnden att det går att samordna resurserna vid skolan i Ljungdalen och därmed spara pengar.

– Flytten från Storsjö till Ljungdalen har varit bestämd sedan länge. De planerna fanns med redan i den första skolstrukturutredningen som gjordes 2008, säger Torsten Medalen.