Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyttade bilen 75 meter

En 29-årig man från Norge har dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri.

Annons

En 29-årig man från Norge har dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Mannen deltog i festligheter under Fäviken games förra sommaren. Han övernattade i bilen inne på campingområdet. I tingsrätten berättade han att han blev väckt på morgonkvisten av en vakt som bad honom flytta bilen. Efter 75 meter stoppades han av polisen och alkoholprovet visade att han hade 1,89 promille alkohol i blodet.

Mannen har erkänt men till hans försvar togs upp att det inte var någon trafik eller fotgängare ute när han körde, och att syftet endast var att parkera om bilen. Av den anledningen borde det istället betraktas som rattfylleri av normalgraden.

Men tingsrättens samlade bedömning är att körningen inte kan betraktas som mindre allvarlig. Den höga alkoholkoncentrationen gör att påföljden bestäms till fängelse.