Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyktigt ljus på Bräcke bibliotek

Digital konstutställning med stilleben, porträtt och naturfoton blir det när Wictoria Boije ställer ut sina bilder på biblioteken i Bräcke kommun.

Wictoria Boije är fotograf, skribent och stylist men framför allt trädgårdsfantast med den egna trädgården The secret garden hemma på Riksdagsmannagården i Fanbyn.

I måndags hade hon vernissage med sin bildutställning på biblioteket i Bräcke.

– Jag är i grunden bildkonstnär men nu använder jag kameran istället för penseln och då slipper jag vänta på att färgen ska torka, säger hon.

Bilderna är fotograferade i naturligt ljus och hon sköter alla inställningar manuellt. Kameran är ett hantverk för Wictoria Boije och utmaningen ligger i att försöka fånga rätt tillfälle.

– Att hinna med det flyktiga ljuset som ändras för varje minut. Det blir också en annan känsla, en merkänsla i bilden än med konstgjort ljus, säger hon.

Wictoria Boije ställer ut sammanlagt 62 bilder på biblioteken i Gällö, Kälarne och Bräcke och det sker på de nya digitala bildskärmarna. Det är tre utställningar i utställningen och de kommer att cirkulera under april, maj och början av juni med tre veckor på vardera bibliotek.