Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyktigt ljus på Bräcke bibliotek

Digital konstutställning med stilleben, porträtt och naturfoton blir det när Wictoria Boije ställer ut sina bilder på biblioteken i Bräcke kommun.

Annons

Wictoria Boije är fotograf, skribent och stylist men framför allt trädgårdsfantast med den egna trädgården The secret garden hemma på Riksdagsmannagården i Fanbyn.

I måndags hade hon vernissage med sin bildutställning på biblioteket i Bräcke.

– Jag är i grunden bildkonstnär men nu använder jag kameran istället för penseln och då slipper jag vänta på att färgen ska torka, säger hon.

Bilderna är fotograferade i naturligt ljus och hon sköter alla inställningar manuellt. Kameran är ett hantverk för Wictoria Boije och utmaningen ligger i att försöka fånga rätt tillfälle.

– Att hinna med det flyktiga ljuset som ändras för varje minut. Det blir också en annan känsla, en merkänsla i bilden än med konstgjort ljus, säger hon.

Wictoria Boije ställer ut sammanlagt 62 bilder på biblioteken i Gällö, Kälarne och Bräcke och det sker på de nya digitala bildskärmarna. Det är tre utställningar i utställningen och de kommer att cirkulera under april, maj och början av juni med tre veckor på vardera bibliotek.