Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygtekniker gick ut i strejk

Ännu märks inte flygteknikernas strejk på Åre-Östersund airport.

Inga ankomster eller avgångar har ställts in och just nu ser alla plan ut att kunna landa och starta enligt tidtabell.

Men från Arlanda kommer rapporter om att enskilda avgångar bli försenade eller inställda på grund av strejken bland flygteknikerna. Det skulle naturligtvis kunna påverka trafiken till och från Frösön. Orsaken till att strejken kan få konsekvenser redan i dag är att flygbolagen besluta sig om att försöka "spara" på kontrollerade plan inför den hektiska fredagstrafiken.

– Man kanske ställer någon slinga för att vara säker på att ha godkända plan i morgon eftermiddag när fredagspeaken kommer. Då försöker man hellre boka om folk i dag, säger informationschef Jan Lindqvist till TT.

Det är flygteknikerna i SAS Tech AB, Avia Express Sweden AB och Svenska Direktflyg som strejkar till och med lördag lö 12 på lördag. Anledningen är att Svensk Flygteknikerförening och Flygarbetsgivarna inte har kunnat enas i avtalsförhandlingarna.