Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygstrejken är ett faktum - 400 passagerare berörs

Nu stoppas Östersundsflygs alla avgångar under torsdagen och fredagen. Det står nu klart när förhandlingarna mellan Svensk pilotförening och Flygarbetsgivarna har brutit samman.

Ytterligare tre dagar i juni kan hänga löst till om parterna inte kommer överens.

På tisdagen var det bara ett varsel om strejk. Nu är det en realitet.

– Strejken är ett faktum, säger Magnus Trense, vd för Östersundsflyg.

Strejken handlar om att Svensk pilotförening inte är nöjd med det bud som flygarbetsgivarna lagt vad gäller framförallt löneutvecklingen och anställningstryggheten.

Östersundsflyg har själv inga anställda piloter utan hyr av Golden Air som är arbetsgivarparten i förhandlingarna.

– Tredje man, våra kunder, blir drabbade och vi kan bara beklaga att piloterna inte väljer att förhandla, utan istället går ut i strejk, säger Magnus Trense i ett pressmeddelande.

Han berättar för LT att Östersundsflygs samtliga passagerare som berörs av strejken under torsdagen och fredagen, cirka 400, är kontaktade.

– Vi började kontakta passagerare redan i tisdags och erbjuder plats på Nextjet och SAS. Vi kan erbjuda våra passagerare pengarna tillbaka, men vi vill hellre hjälpa dem att resa.

390 personer har möjlighet att kunna ta flyget som det såg ut på onsdagseftermiddagen.

Om parterna inte kommer överens i förhandlingarna är så kallade punktstrejker även utlysta från den 7 till 9 juni.

– Vårt bolag är allvarligt drabbat av askmolnet och nu blir vi också drabbade av våra leverantörer och dess piloter. Det är bara att beklaga, säger Magnus Trense.