Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygplatsen håller extraöppet för ÖFK: "Oerhört tacksamt att vi har det här stödet"

 
ÖFK 2017
Visa alla artiklar

ÖFK flyger till Luxemburg med eget plan för att spela returmatch mot Fola Esch. Beskedet från flygplatsen tidigare var att laget inte kunde landa under natten till fredag som önskat, något som nu ändras. – Vi har beslutat att hålla flygplatsen öppen för att ta emot laget. Det ÖFK betyder för den här staden och för oss som flygplats så var det ett lätt beslut, säger flygplatschefen Susanne Norman till OSDsport.

På torsdag möts ÖFK och Fola Esch i den andra kvalmatchen i Europa Leauges tredje omgång. På söndagen väntar match mot Gif Sundsvall i Sundsvall.

Läs också: Se ÖFK:s viktigaste match någonsin – Sporten sänder historiska Europa League-mötet med Fola Esch

Ett minst sagt tajt schema, något som har gjort att laget har valt att flyga med eget flygplan ned till Luxemburg under onsdagen för att sedan snabbt kunna ta sig tillbaka till Östersund efter matchen på torsdagen.

Men det har inneburit problem, då Åre Östersund flygplats inte har öppet under nattetid, och de därför inte kan låta planet landa hur som helst, och planen såg därmed ut att spricka.

Tills nu, när Åre Östersund flygplats beslutar sig för att hålla nattöppet för att kunna ta emot laget trots allt.

– När ÖFK ställde frågan om att få landa mitt i natten så blev det lite fixande och trixande. Vi behövde ta in folk som har semester. Det går ju inte att folk som jobbar dagtid går in på natten, säger flygplatschefen Susanne Norman till OSDsport.

Hon berättar också att resurserna som krävs för att kunna hålla flygplatsen öppen är en brandstyrka, lastare och fälthållare, som bland annat ser till att landningsbanan är fri från fåglar och rådjur.

Tacksam för detta är Daniel Kindberg, då lagets uppladdning inför helgens Norrlandsderby nu kan gå som tänkt för ÖFK.

– Det är oerhört tacksamt att vi har det här stödet i samhället. Jag är helt säker på att det här beslutet från flygplatsen kommer att bidra till sportsliga framgångar. Vi tjänar ju en hel dag i det späckade spelschemat och det kan vara avgörande i slutändan. Där utöver är det givetvis också ekonomiskt positivt, säger Daniel Kindberg till OSDsport.

Läs också: ÖFK vann på hemmaplan i Europa League-kvalet – se höjdpunkterna här

För Plus-kunder: Bobo Sollander inför returen i Luxemburg: "Gör vi vårt jobb på torsdag går vi vidare"