Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygförhandling kraschlandade – Strejk kan drabba Åre Östersund flygplats

Förhandlingarna mellan flygteknikerna och flygarbetsgivarna har kraschlandat. Det innebär att den planerade strejken bryter ut i natt.

Den kan i sin tur leda till inställda flygningar till och från Åre Östersund flygplats.

Under onsdagskvällen aviserade flygteknikernas båda fackförbund att man sagt nej till medlarnas slutbud. Det innebär att de tidigare lagda varslen om strejk träder i kraft vid midnatt.

Bland annat kommer flygteknikerna vid SAS Tech AB att beröras av den planerade strejken. Men om strejken får någon påverkan på trafiken till och från Åre Östersund flygplats är för tidigt att säga.

– Som det är nu så är vår ambition att driva normal flygtrafik de närmaste dagarna men det är omöjligt att säga hur långt det kommer att gå. Om det inte uppstår något tekniskt problem så kan vi klara oss utan störningar, säger Anders Lindström som är presstalesman på SAS.

Den första strejken beräknas pågå i två och ett halvt dygn. Om en vecka kommer en liknande strejk att äga rum och den 16 oktober tar flygteknikerna till storsläggan och lägger ner allt arbete på samtliga arbetsplatser inom avtalsområdet om parterna inte kommit fram till en lösning.