Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygande takdelar rammade stationen

Stormen Ivar slog till med full kraft i Åre.

Räddningstjänsten i Åre hade haft full beredskap sedan tidigt på dagen men det var ända svårt att föreställa sig det som hände när ett tak blåste av och slungades med full kraft in i Station Åres västliga gavel.

Väggen i väntsalen blev allvarligt skadad och träbitar och glassplitter låg överallt.

Taket kom från Holiday Clubs baksida.

- Det är det som sitter över balkongerna ner mot sjön, sade räddningsledare Kåke Rosén.

Det ven och sjöng i hela stationsbyggnaden och glasdörrarna till biblioteket skallrade oroväckande.

Utanför stationen stod en polisbil och flera räddningsfordon med blåljusen på. Folk varnades för kringflygande föremål och nedfallna träd. Tågperrongen stängdes av.

Även den gamla nyligen renoverade stationsbyggnaden intill hade träffats av ett stort takflak och fått stora skador på fasaden. Och på perrongen och rälsen låg bråte överallt. Trasiga tågledningar hängde ner på marken. Det var dock ingen fara med strömmen.

– Elen var nog avstängd redan innan, sade Erik Forsell, stationschef vid Åre räddningstjänst.

Över hela Västjämtland rapporterades om skador, nedfallna träd, trafikhinder på vägar och strömavbrott. Det verkade dock vid 19-tiden som om Åre by hade tagit den värsta smällen.

Skadorna var stora men än så länge enbart materiella.

- Vi har inga rapporter om några olyckor med personskador, sade Rosén.