Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flunsafruktan

Annons
Min favoritårstid hösten för med sig en massa åkommor, inte minst den fruktade influensan. Förr kallades den Asiaten och benämndes nästan med vördnad. Nu är det "flunsan" rätt och slätt och det verkar som allt fler väljer att vaccinera sig mot den.
Jag gjorde det för första gången i fjol och blev nästan avskräckt i väntrummet på hälsocentralen. Där stod mestadels äldre människor (åja, det är faktiskt några år kvar till min pensionering) som packade sillar i det kvava lilla förrummet vid receptionen. Inte fanns det tillräckligt med stolar och jag väntade bara på det första svimningsanfallet. Som också inträffade.
Vis av skadan gjorde jag i år som det stod i tidningen: "Kom mot slutet av incheckningstiden, strax före klockan 15." Då skulle trycket ha lättat.
Nu finns det fler läskunniga i trakten och alla var där strax före 15...
Men jag hade tur ändå – från det jag reste mig från min kontorsstol på jobbet och tills jag var tillbaka, tog det hela exakt en timme.
Inne i väntrummet var det högtryck. Sköterskor kom in från två håll med kvitton i händerna och rabblade upp flera namn i taget. "Andersson, Petterson, Eidenby och Lundström, följ mig". Lydigt gick vi efter henne, som i sagan om Råttfångaren från Hameln. Hon kunde ha fört oss zombier var som helst, men promenaden slutade i ett rum där man fick svara på en fråga om man tål ägg och fjäderfän och sedan var det att kavla upp ärmen och få sig ett stick.
När jag tänker efter så blev jag faktiskt förkyld i fjol.
När jag hade tagit sprutan.
Annons