Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flötgröt och kolbullar på höstmarknad

Förra helgens höstmarknad på hembygdsgården i Sveg lockade hundratals besökare.

Och speciellt flötgröten var populär

– Det har varit en strykande åtgång, säger Gudrun Lind på hembygdsgårdens café.

Annons

Smaksensationen och Härjedalsspecialitén flötgröt, gjord på grädde, mjölk, vetemjöl och lite vatten, gick hem hos höstmarknadsbesökarna. Två hela kantiner à tio liter såldes slut och undertecknad hade turen att få köpa den allra sista portionen. Flötgröt får man ju inte missa när det är höstmarknad.

Kolbullar var också populärt, bland annat hos Denise Eklund Sundgren som besökte marknaden tillsammans med sina barnbarn, Theo(9) och Elliot(5) Christensen.

– Kolbullar äter vi bara på gammelgården och egentligen räcker det nog med en halv, säger Denise som lät sig väl smaka av den kaloririka skogshuggarmaten.

I en av logerna stod gymnasieeleverna Jonas Persson, Ailo Dorra, Sofie Nordling Hjärpe och Lina Andersson och sålde småkakor. De tog också upp beställningar på julbak som eleverna utför mot betalning inför julstöket.

Pengarna ska gå till en klassresa nästa år då eleverna avslutar sin utbildning på Härjedalens gymnasieskola, handelsprogrammet. Vart resan går är i dagsläget lite oklart.

– Det beror lite på hur mycket pengar vi får ihop, säger Ailo Dorra.