Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flexiwaggon kan få fint pris

Rödöbon Jan-Erik Erikssons uppfinning Flexiwaggon, en nytänkande tågvagn för transport, lastning och lossning av lastbilar över längre sträckor, är nominerad till stora logistik- och transportpriset. Flixiwaggon tävlar i disciplinen årets transportlösning vid mässan Logistik & Transport 2010 på Svenska Mässan i Göteborg 5 maj.

Flexiwaggon är nominerad av en logistikprofessor och vagnen slåss i finalen i klassen Årets Transportlösning mot två konkurrenter, Stockarydsterminalen AB och Maersk Line.

– Man kan ju alltid hoppas att en nominering och ett eventuellt pris underlättar marknadsföringen säger Jan-Erik Eriksson.

Flexiwaggon har haft det tung i portgången och är i behov av kapitaltillskott.

– Vi har intresserade presumtiva kunder och samarbetspartners, men ännu har inget konkret hänt.

Hetaste affärsläget har Flexiwaggon i Indien där landets största vagntillverkare med en produktion av 5 000 tågvagnar per år vill tillverka vagnen och sälja den till Indian Railway Inc..

Kontraktspapperen åker just nu skytteltrafik mellan Indien och Rödön inför en förhoppningsvis inom kort förestående vederbörlig underskrift.

– Det här är ett stort avtal som kräver noggrannhet, förklarar Eriksson.

Jan-Erik Eriksson har även intressanta kunder på gång i Sydamerika och USA.

Famtagningen av Flexiwaggon har hittills kostat drygt 30 miljoner kronor och en tung post har varit det låga intresset från svenska, och inte minst norrländska, riskkapitalbolag.

LT har tidigare mera ingående rapporterat om Flexiwaggonprojektet som föddes med Jan-Eriks idé 1995.

Bolaget startades för tio år sedan.

Priset för årets transportlösning har instiftats för att ”främja nytänkande och professionalism inom godstransporter på väg, järnväg, flyg och sjöfart”