Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flest varv i spåret får tårta

Östbergsskolans elever var i joggingtagen på torsdagsförmiddagen. Den årliga, landsomfattande Skoljoggen var anledningen till att de rörde på påkarna runt elljusspåret vid Gustavsbergsbacken på Frösön.

Mellan klockan 10 och 11 sprang 205 elever från Östbergsskolans runt, runt i elljusspåret, ju fler varv desto bättre. Eleverna tävlar klassvis och den klass som har högst medelvärde på antal sprungna varv får tårta, berättar Bert-Eric Carlsson, vuxenstöd på skolans skolidrottsförening.

– Ifjol sprang de sammanlagt 86 mil.

I samband med loppet anordnas även en insamling till barncancerfonden där eleverna får skänka valfritt belopp, de brukar få ihop mellan 2- och 3000 kronor, enligt Bert-Eric Carlsson.

Amanda Fanquist och Natalie Amrén Eriksson är två av de hurtiga som antagit utmaningen. Amanda Fanquist hävdar först att Skoljoggen är sådär men vid närmare eftertanke ändrar hon sig.

– Det är skönt att komma ut och röra på sig.

Jesper Tengström Ros tycker också att det är roligt om än jobbigt att ge sig ut på löparrunda i skolans regi.

– Jag tänker bara på att jag ska komma runt, förklarar han mellan andhämtningarna.