Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera olyckor med älgar och rådjur

Fyra älgar och tre rådjur.

Viltolyckorna har varit många under torsdagen.

Annons

Rådjur och älgar har haft fullt upp med att passera vägbanorna runt om i länet under torsdagen. Dagen började med en kollision mellan en bil och ett rådjur på riksväg 87 öster om Gräfsåsen vid halv nio tiden i morse. Djuret dog direkt och inga personer kom till skada.

Nästa påkörda rådjur blev på E 14 mellan Mörsil och Mattmar, vid 16.20. Inte heller här skadades någon person, enbart materiella skador på bilen blev det. En eftersöksjägare fick skickas ut för att leta på det skadade djuret.

På samma väg men längre söderut mellan Svedje och Pilgrimstad var det dags för dagens första älgkrock klockan 16,45. Ingen person skadades och även här fick en jägare skickas ut för eftersök.

På länsväg 321 i Vigge var det bara en halvtimme senare dags igen. Ett rådjur kördes på och ingen person skadades.

Mellan halv sex och kvart i sju har det sedan inträffat tre olyckor med älg. Den första på länsväg 614 mellan Ytterån och Rödön, den andra skedde strax innan Ramundberget i Härjedalen och den senaste på riksväg 87 vid Bringåsen.

Inga personer skadades vid någon av olyckorna, men mer eller mindre omfattande skador blev det på bilarna.